Den indre dialogen

«Jeg kjenner hjertepumpa går fortere og fortener. Pulsen er på full speed oppover jo nærmere vi kommer arenaen. Hesten merker at jeg begynner å bli anspent og begynner å stresse under meg. Jeg trekker pusten dypt inn og hvisker for meg selv «aaaaaoooommm» når jeg slipper pusten ut igjen. Tar 5 slike dype åndedrag og får kontroll over kroppen min igjen.

Yes, det fungerer, hesten roer seg også ned og vi er klar for å holde fokus. »

Dette scenarioet opplever jeg veldig ofte de siste sekundene før det er min tur til å entre konkurransebanen. Høres kanskje litt alternativt ut, men det har en super effekt.

Når du så inderlig gjerne vil noe, er det fort at kroppen spiller deg et puss og du mister kontroll over dine egne handlinger. Dette har ihvertfall vært min store svakhet som konkurranserytter og ført til at jeg har fått mange unødvendige feil. 

Den indre dialogen du har med deg selv spiller uten tvil en rolle!! Dype «yoga» pust fungerer godt for meg. 

Prøv selv, kanskje det fungere for deg også?

Så langt har Norwegian Horse Festival vært en fest for hestene mine og meg. Vi har vært feilfri i alle klasser og så langt fått med oss 3 stk 3.plasser og 1 stk 5.plass.

Khaleesi og Lotto hadde fri i dag og er ladet opp til finalen i morgen, lørdag kl.13.30. 

Det er fantstisk gøy å få være med på dette arrangementet, og det på hjemmebane i Norge!!! Alt er tilrettelagt for en ekte hestefest. Du bør ikke gå glipp av dette, du kommer til å angre på at du ikke var her…! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *